Druider som tema i ny slot från NetEnt

NetEnt Druids’ Dream

Keltisk mystik är ett tacksamt tema för en spelautomat eftersom det mesta landar av sig själv i designen. Både symboler såväl som ljudeffekter kan direkt inspireras av den högstående kulturen som sträckte sig från nuvarande Skottland i norr till Iberiska halvön i söder. I april släpper NetEnt Druids’ Dream, en ny slot med typisk hög kvalitet vi tidigare sett från spelutvecklaren. Räkna med att den landar i utbudet hos flera av de svenska casinon som erbjuder betalning med Swish.

Snabb genomgång

Låt oss till en början ta snabb titt på det fundamentala, det som spelare gärna vill ha en direkt uppfattning om när de presenteras ny spelautomat.

  • RTP, eller återbetalningsprocent till spelare ligger på 96,00 % vilket är medel i nivå
  • Det är inte några särdeles stora belopp som betalas ut så inga rekordvinster att räkna med
  • Det finns väldigt många bonusfunktioner och därmed ganska bra omväxling i spelet

Druids’ Dream är inte en slot som kommer slå sig in bland topp 10 mest populära genom tiderna men det är en härlig liten skapelse typisk för den kontinuitet i kreativitet den här utvecklaren ständigt visar oss med sina titlar.

Mystik och mängder av funktioner

Numera standard 5-hjul över tre rader spinner symbolerna och redan vid första anblick ser vi hur temat inspirerat. Är vi inte lite trötta på att nästan alltid se Ess, Kung, Dam, Knekt och 10 som de lägre rankade snurra förbi? Här är det istället runor som representerar de mindre utbetalningarna, och bland kelterna högt stående varelser betalar ut beloppen varje spelare egentligen jagar och vill skall landa.

Här finns Free Spins, Re-spins, Scatters och Wilds, vilket betyder att det finns gott om möjligheter att få olika bonusar som belöning. Många slots har endast ett par av dessa bland funktionerna men här finns alltså hela uppsättningen och inte nog med det. Druids’ Dream har även en funktion som kallas Nudge [knuff] där du som spelare ges möjlighet landa den under en omgång med re-spins, och ges chans att hitta en andra Scatter och med det vinna Free Spins i spelet. Givetvis är spelautomaten redan från början anpassad för spel på mobila enheter där inloggning på spelkonto, betalning via Swish samt laddning av spel sker lika smidigt som på en vanlig dator. För den som uppskattat NetEnts tidigare titlar kommer den här inte vara någon besvikelse, samtidigt som du inte skall förvänta dig att vinna sjusiffriga belopp.